Verkleedquiz Klas 5 en 6

Holbewoners, piraten, hippies en de jongens uit Maaskantje; allen kwamen afgelopen donderdagmiddag samen voor een spectaculair evenement: de lustrum verkleedquiz!

 

Onder leiding van oud-leerling Sven Hoetjes als quizmaster werd de kennis van de vijfde- en zesdeklassers op allerlei gebieden getest: van duurzaamheid tot docenten, van sport tot Sorghvliet en van klassieke oudheid tot muziek. In de quiz, gemaakt door meneer Verhoeven en meneer Kuyper, kwam een breed scala aan vragen aan bod, en kwamen bovendien een aantal nooit eerder ontdekte feitjes over docenten boven water.

 

Tijdens de quiz werden alle filmpjes, die eerder op de dag gemaakt waren door de verschillende groepjes, vertoond. Iedereen had een filmpje moeten maken rond het thema duurzaamheid, zoals ‘Sorghvliet over 100 jaar’, ‘Leven op mars’ of ‘Go Vegan’. De meeste filmpjes waren uiteindelijk erg leuk geworden.

 

Halverwege de quiz was het tijd voor een speciale veiling. Er werd een aantal felbegeerde voorwerpen geveild, zoals een vrijkaart voor 07 of een kaart voor 10 gratis wafels. Er kon ook geboden werden op een ‘catwalk-cursus’ of een éénmalige lunch in de docentenkamer.

 

Aan het eind van de middag werden de winnaars bekend gemaakt voor de beste outfit, het beste filmpje en het beste resultaat bij de quiz. Daarna keerde iedereen huiswaarts met een hoofd vol nieuwe algemene en Sorghvliet-kennis.

Joshua Vonk