Sportdag in een Lustrumjasje

Langzaam stroomde het parkeerterrein van sportaccommodatie Velo vol met auto’s. Jongens in trainingspakken en meisjes met hockeysticks liepen, nog een tikkeltje slaperig, over het veld op zoek naar de kleedkamers. Af en toe hoorde je iemand schelden, omdat Velo zo ongelooflijk ver is, waarom kunnen ze het niet dichterbij doen?, maar over het algemeen zat de sfeer er goed in. Want ook dit jaar was de sportdag aanwezig op Sorghvliet, alleen dan in een lustrum-jasje. Zesdeklassers die in plaats van verkleed als een aangewezen stripfiguur zo duurzaam mogelijk verkleed gingen en bruggers met duurzame t-shirts kenmerkten de sfeer die rondom de sporthal hing.

 

Zo gingen de klassen de strijd met elkaar aan. Door te hockeyen, voetballen, handballen en volleyballen probeerden ze de andere mensen van hun leerjaar en natuurlijk de docenten te verslaan. Kleine eersteklassers die normaal gesproken al wegrennen als ze iemand uit de bovenbouw zien waren nu het fanatiekste en deden er alles aan om een goal te maken, ook al kwamen ze vaak nauwelijks boven het net uit.

 

En langzaam vielen er steeds meer klassen af. De rij bij de kantine werd steeds langer en de patatjes waren niet aan te slepen. De kantine werd nog drukker dan de aula in de grote pauze en de sfeer was ontzettend gezellig. Uiteindelijk werd verteld dat 3E zo’n beetje alle mogelijke wedstrijden had gewonnen en na duidelijk werd dat de bal echt niet op de lijn was gestuiterd maar er overhéén,  ging iedereen naar huis. Zodat de leraren al het afval, van de mensen die het thema nog net niet helemaal door hadden, konden gaan opruimen.

Eva-Linda Kom